-CHAKRA-

2 500 Ft4 500 Ft

-kézzel készített karkötő

-7 féle csakra ásvány

-viaszolt zsinór

-bármely csuklóméretre állítható

 

fekete zsinor
natur zsinor
Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:
Leírás

Leírás

Gyökér csakra – Vörös jáspis

Szakrális csakra – Karneol

Napfonat csakra- Citrin

Szív csakra- Aventurin

Torok csakra- Kalcedon

Harmadikszem-csakra- Kékkvarc

Korona csakra- Ametiszt

 

Mi a csakra?

 

A csakrák valamennyiünkben jelen lévő energiaörvények.

Ezek az energiaörvények energiát közvetítenek az univerzumból az auránkba és a testünkbe, valamit a fizikai test és az aura rétegei között. A csakrarendszert tekinthetjük spirituális vérkeringésnek is. A vér szállítja az oxigént, a tápanyagot és a hormonokat a test különböző részeire, szabályozza és kiegyensúlyozza a testet, és a salakanyagok eltávolításával védi a testet, amikor valami terhelés éri. Úgyanúgy, ahogy a vérkeringés összeköti és támogatja a fizikai testet, úgy a csakrarendszer is összeköti és támogatja a fizikai és energetikai énünket.

Minden élőlénynek, az embernek, az állatoknak, a növényeknek , a fáknak, de még magának a földnek is van csakrarendszere, élő-energiaörvény-rendszere.

Hét fő csakra és számos kisebb csakra alkotja a csakrarendszert. Mindegyikhez tartoznak szervek és mirigyek, fizikai funkciók és rendellenességek, valamint érzelmi, mentális és spirituális témák.

Amikor kapcsolódunk a csakráink energiájához, sokkal mélyebb szinten kapcsolódunk önmagunkhoz, és megtanuljuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat minden szinten, a valódi, holisztikus gyógyulásért.

Ezért segítik a tudatosságon alapuló módszerek, mint a meditáció, légzés, az elme összekapcsolódását a testtel és szellemmel. Minden mindennel összefügg.

 

Csakrák fajtái:

 

1. Gyökér csakra
A gyökér csakra ásvány kövei: Gránát, Vörös Jáspis, Vörös Korall, Obszidián, Ónix, Mohaachát
Színe vörös. Kapcsolatunk a szüleinkkel, az ősi bizalom, a földhöz való tartozás érzése, “két lábbal állni a földön”, vágyaink megvalósítása, az életfeladataink elvégzése. A vörös az elektromágneses spektrumban az infravörös mellett helyezkedik, ezért a melegséggel kapcsoljuk össze. Aktiválja az életet adó energiákat. A szenvedély, a szexualitás, az erő színe. Határozottá, magabiztossá tesz, erősíti az akaraterőt, önbizalmat ad.
2. Szakrális csakra
A szakrális csakra ásvány kövei: Achát, Karneol, Napkő, Holdkő
Színe narancssárga. A kapcsolataink megélése, miként viszonyulunk a pénzhez, az érzelmi egyensúly megteremtése, az ősi érzelmek, áramlás az élettel, az érzékiség, intimitás megélése, a kreativitás, rácsodálkozás, lelkesedés széles skáláját foglalja magába. Ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység, akárcsak a vöröshöz. A narancssárga az öröm színe, és elég erővel rendelkezik ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra ösztönözzön bennünket. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást. Erősíti az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, bátorít, jóságra és nemességre sarkall. Serkenti a nemi vágyat, fokozza a szexuális kisugárzást.
3. Napfonat csakra
A napfonat csakra ásvány kövei: Borostyán, Citrin, Jáspis, Tigrisszem 
Színe sárga. A személyiségünk kibontakozása, az önmagunk felvállalása, az intuíciónk működtetése, az élmények és az érzelmek feldolgozása, “nem”-et mondás képessége, a bátorságunk, a befolyás és hatalom, erő megélése, tapasztalatból eredő ész. A nap színe és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. Aktivizálja a testet és a lelket, új ötletek és új gondolatok születhetnek ez alatt a szín alatt. A vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség színe. Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget. Jó hatással van az ítélőképességre, és segít a tisztánlátásban. Pozitív gondolkodásra és optimizmusra késztet, hatásos a félelmek, a fóbiák, az érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében. Javítja a koncentrációt, ezért tanuláskor, vizsgák előtt érdemes sárga virágokkal körülvenned magad.
4. Szív csakra
A szív csakra ásvány kövei: Rózsakvarc, Aventurin, Fluorit, Jáde, Malachit 
Színe zöld vagy rózsaszín. A harmónia és a kiegyensúlyozottság megteremtése önmagunkban, a szív tulajdonságainak kibontakozása, a szeretet, együttérzés, jószívűség, önzetlenség, odaadás, a gyógyítás és a megújulás képessége. A zöld szín a spektrum közepén található, és – talán ebből fakadóan is – a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szüntetheti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát helyreállítja. A rózsaszín a szépség, szerelem, szeretet és együttérzés színe, mely csökkenti a feszültséget, kimerültséget, és javítja az önbecsülést. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől.
5. Torok csakra
A torok csakra ásvány kövei: Kalcedon, Lápisz Lazuli, Szodalit 
Színe kék. A kommunikáció, a hallgatás és a beszéd egyensúlya, a kreatív önkifejezés, nyitottság, közel és távol látás, függetlenség, inspiráció, a lét finomabb síkjai felé vezető út. A kék a spektrum hideg végénél található. A természetben birodalmában ez a szín a végtelen ég színe. Az ég azért kék, mert a nap fénye a kékkel megegyező hullámhosszú légköri részecskéket szétszórja, és ezáltal kék fény tükröződik minden irányba. A kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak. Elégedettséget jelent, nyugtató, lazító és csillapító hatású, segít leküzdeni a félelmet, tisztává varázsolja a gondolatokat, és fokozza a kreativitást, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet.
6. Harmadik szem csakra
A harmadik szem csakra ásvány kövei: Ametiszt, Fluorit, Lepidolit 
Színe ibolya, indigókék. A felismerés, az intuíció, a belső értékek kifejlődése, az életünk teljességben való látása,  az égi kommunikáció. A spektrum színei között a lila a legrövidebb, ugyanakkor a lilának van a legnagyobb energiája. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés. Erősíti a meditáció hatását, ösztönzi az inspirációs képességeket. Ideális szín a belső megtisztuláshoz. Az élet értelmének a felismerését jelenti, a gyógyító erő, a misztika szimbóluma. Az indigó szín felnyitja a spirituális érzékelést és az extázist, elragadtatás érzést hozza elő. Segít, hogy a spirituális élet mélyebb rejtelmeivel kapcsolatba kerüljünk. Az intuíció és a ráismerés területén van hatalmas szerepe.
7. Korona csakra
A korona csakra ásvány kövei: Hegyikristály, Ametiszt
Színe fehér, ibolya. A belső látás segítségével felsőbbrendű ismeretek megszerzése, eggyé válás az örökléttel, egyetemes tudatosság megismerése, elsajátítása. A fehér a tisztaság, a béke és a remény, valamint az önuralom, az elmélyülés és a transzcendencia színe.
A kövek rezgései miatt a megfelelő helyen használva őket képesek lehetünk szerveinket gyógyítani az ásványok erejével. A kövek rezgéseivel nem csak szerveinkre tudunk hatással lenni, hanem lelkünkre is, mert harmóniát teremtenek és kisimítják lelki energiamezőnket.
Házhozszállítás
Szállítás 3-5 munkanap.